Шановні члени Волинського братства!

Spread the love

Ми,команда Enactus Київського національного економічного університету, працюємо над проектом щодо очищення озера Нечимного, яке розташоване у Волинській області, Ковельського району у с. Скулин, та створення місця відпочинку навколо Нечимного. Його розміри стрімко зменшуються за рахунок відкладень органічного мулу – сапропелю. Їх потужність становить близько 8 метрів і з кожним роком збільшується на 2 см. Тож, в даний момент озеро знаходиться на грані зникнення.

 

Нашою метою є очищення та відновлення озера, територія якого належить до заказника, а також створення міжнародного студентського табору на його базі й науково-дослідницької лабораторії по видобутку сапропелю, який може слугувати кормовою добавкою для тварин, добривом для приготування бурових розчинів,а також широко використовується у медицині. Але найдоцільніше його використовувати при вирощуванні всіх сільськогосподарських та декоративних культур; для реанімації малопродуктивних ґрунтів, які ще не втратили природної родючості; як складова частина при виготовленні ґрунтових сумішок та органо-мінеральних добрив. Ми вже провели певні підготовчі роботи: налагодили зв'язки з партнерами, науковцями, презентували проект на національних змаганнях Enactus Україна.
Просимо вас долучитись до проекту й надати будь-яку можливу допомогу щодо, отримання дозволу на очищення озера та підготовки всіх технічних документів, що стосуються проекту.

Враховуючи те, що на сьогоднішній день відбуваються самовільні захвати земель, необхідно вияснити ситуацію, яка відбувається навколо озера Нечимного. Також надіємось на вашу співпрацю у питаннях налагодження зв’язку з представниками бізнесу сфери сільського господарства для використання сапропелю й залучення міжнародних грантів.

Щиро надіємось на те, що ви не залишитесь осторонь проблеми збереження й порятунку перлини природи Волинської області – озера Нечимного.

Менеджер проекту
Шульгачик Богдан

Директор Агенства соціальних проектів
Запроводюк Анастасія

Директор Інституту вищої освіти КНЕУ, д. е. н., професор КНЕУ
Антонюк Лариса Леонтіївна

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *