СВЯТО ІВАНА КУПАЛА – 2013 В ПИРОГОВО

Spread the love

Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує киян та гостей міста на свято Івана Купала, яке відбудеться 6 – 7 липня 2013р. на «Співочому полі» з 15.00 до 22. 00 год.

Кожного літа, коли сонце піднімається до найвищої точки неба, в лісі зацвітає казковим цвітом папороть. В цю чарівну ніч молодь збирається біля річки, заплітає вінки, запалює багаття і під купальські пісні шукає свою долю. Для гостей свята відтворять традиційні народні дійства: вінкоплетіння, урочисте запалення вогню, пускання вінків на воду, водіння хороводів. Фольклорні колективи з Київської, Житомирської, Харківської, Чернігівської, Вінницької, Хмельницької, Рівненської та Одеської областей познайомлять Вас з купальськими обрядами свого регіону.
У дні святкування Купала в музеї буде відкрито зону відпочинку, проходитимуть майстер – класи, виступатимуть етноколективи та народні хори, відбуватиметься інсталяція стародавніх традицій та обрядів, прославлення «Дубу Перуна», а також святкова дискотека.

Культове дерево прадавніх слов’ян, що було присвячене Перуну, знайшли у Десні ще у 1975 році. Вік дубу близько двох тисяч років, з яких близько тисячі років він пролежав у мулі і воді. Це єдиний в Україні священний дуб, який був знайдений і зберігся донині. На святі буде відкрито експозицію «Дуб Перуна».

7 липня з 15.00 до 18.00 – продовження свята.

Їхати тролейбусом № 11 від станції М «Виставковий центр» маршрутними автобусом №№ 172, 156, 56-к.

Дорогі краяни – волиняни!
Гайда усі на Купала – давнє свято українців, присвячене природі, вогню, воді, коханню!

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *