Музей Івана Гончара запрошує на виставку

Spread the love

«Вишиття – як Життя»
(10-20 квітня 2013 року),
приурочену 50-літтю Юрія Мельничука –
майстра народного мистецтва з вишивки

 

10 квітня 2013 року о 17.00 – відкриття виставки; о 18.00 годині – лекція-показ традиційного вбрання. В першій частині показу демонструються комплекси автентичної ноші 5-ти історико-етнографічних регіонів України – Полтавщини, Західного Поділля, Покуття, Гуцульщини та Західного Полісся.

 Друга частина показу дозволить нам насолодитись працею друзів ювіляра – українських дизайнерів та реконструкторів історичного костюма, кожен з яких власноруч прокоментує моделі запропонованих колекцій. Показ автентичного і сучасного вбрання об’єднано вічною темою взаємодії, спілкування, гармонії чоловічого і жіночого начал.
Виставка до 50-літнього ювілею знаного в Україні та за її межами дослідника української народної вишивки, невтомного її популяризатора, Юрія Мельничука являє собою своєрідний творчий доробок майстра, робіт його творчої майстерні з виготовлення ляльок у народному вбранні та зразків автентичного традиційного українського шитва з його збірки. Це – вишиті рушники і сорочки, чоловіче та жіноче вбрання різних історико-етнографічних регіонів України.
Дорогі друзі!
Приходьте на свято української вишивки в національному вбранні!

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *