Гарні новини з Криму

Spread the love

Кримський республіканський осередок нашого славного "Волинського Братства" живе, діє та доповнюється новими осередчанами. Станом на 1 березня 2013 року зареєстрованими членами осередку є 41 кримчанин. Це жителі Сімферополя та Сімферопольського району, міста Алушта та селища Красногвардійське. Якщо ж рахувати разом з тими, хто ще не написав заяви, вагається, то буде близько семидесяти.
Але не в кількості наша сила, а у справах.
Щороку в першій половині лютого нас запрошують та ми відвідуємо підшефний корвет "Луцьк" в День корабля. Це св'ято відзначаться, коли корабель був спущений на воду. В наступному 2014-му році будемо відзначати 20-річчя корвету "Луцьк".

 

Навесні 2012 року я, Голова Ради Осередку  був у Волинській обласній раді та в Луцькому виконавчому комітеті, де обговорювались заходи взаємодії. Зокрема, нами ініційовано підписання регіональної угоди між Волинню та Автономною Республікою Крим. На зустрічі з мером міста Луцька Романюком М. Я. було передано прохання командування підшефного корвету "Луцьк" про надання конкретної допомоги кораблю та екіпажу.
Долучився Кримський осередок до св'яткування Дня Військово-Морських Сил України, який вперше св'яткувався разом з Днем Військово-Морського Флоту Російської Федерації. Приємно відзначити, що попри деякі побоювання, св'ято відбулося та продемонструвало єдність двох братніх флотів. Перлину до св'яткування внесено Камінь-Каширським народним хором "Родовід". До речі, цей колектив та всю делегацію Волині ми зустріли на під'їзді до Сімферополя, за що волиняни нам подарували надзвичай чудову пісню про нашу Волинь.
Сімейним колом кримські волиняни св'яткували Покрову Пресвятої Богородиці у краєвидному садку Салгірського міжрайонного водного господарства. Більше тридцяти людей з дітьми отримали духовне піднесення від спілкування та співу рідних пісень.
Значною подією на завершення останнього року ночі Сварога, тобто року 2012-го, стало 27 грудня відзначення 20-річчя всеукраїнської громадсько-політичної та літературної газети "Кримська світлиця", головним редактором та творчим натхненником якої є наш земляк, член Осередку Качула Віктор Володимирович. З Рожищенського району. Надзвичайно талановита людина, заслужений журналіст України, поет та композитор.
Отож прийміть оцей короткий звіт про найбільш значні події року минулого, де ми – кримські волиняни – себе показали та інших вітали.
Продовження буде.

Голова Ради КРО МГО "Волинське Братство"
Іван Фролов

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *