МГО “Волинське братство” продовжує інформувати про новини наших друзів – громадської організації «Українська фундація «Друзі Шотландії».

Spread the love

В гостинному Центрі української культури та мистецтва, що на Подолі, відбулася творча мистецька зустріч – презентація діяльності власне Центру, ГО«Українська фундація «Друзі Шотландії» та МГО «Жінка ІІІ тисячоліття».

 

В гостинному Центрі української культури та мистецтва, що на Подолі, відбулася творча мистецька зустріч – презентація діяльності власне Центру, ГО«Українська фундація «Друзі Шотландії» та МГО «Жінка ІІІ тисячоліття».

Світлана Долеско, генеральний директор Центру української культури та мистецтва розказала про етапи становлення та роботу Центру, метою якого є відродження звичаїв та обрядів, які тисячоліттями існували в Україні, відновлення та збереження техніки й культури вишивання, ткацтва, розпису, а основне залучення до цього дітей та молоді.

Своїм головним завданням Міжнародної громадської організації "Жінка III тисячоліття", вважає захист прав і інтересів жінок та дітей, поінформувала її президент Лідія Лісімова. Головним принципом своєї діяльності організація визначає співпрацю з усіма державними установами, громадськими об’єднаннями, бізнесовими колами та науковими установами у реалізації проектів соціальної спрямованості.

 

Веснянкою розпочали презентацію від Фундаці ї гурт «Волиняни» під керівництвом Ганни Маковської

 
Про здобутки та плани ГО«Українська фундація «Друзі Шотландії» розповів її голова, Надзвичайний і Повноважний Посол України, професор Володимир Василенко.

 
Один з керівників шотландської Фундації «Друзі України» Петро Кормило зазначив, що спільна робота обох Фундацій дозволить реалізувати багато шотландсько-українських проектів в сферах культури, освіти, дитячих обмінів тощо.

 
Член ради Фундації, Галина Черв’як, завдяки хорошій енергії якої у великій мірі відбулася ця зустріч, зазначила велику роль спільної роботи учасників для духовного зростання української юні

 
Про роботу зі школярами та творчою молоддю розповіли також Таїсія Хриплива та Тетяна Гардашук

 
Народний депутат VI скликання Сергій Шевчук поінформував про створення депутатської групи з міжпарламентських зв’язків Україна – Шотландія

 
З великим інтересом слухали відважного Валерія Петущака, який на яхті «Лелітка»вдвох з дружиною Наталією (!) перетнули три океани, здійснивши навколосвітню подорож!!!

Останнє слово звісно має бути за прекрасними панями Галиною Афтаназів

та чарівною господинею Світланою Долеско, яка провела для прекрасної половини майстер-клас по виготовленню мініатюрних квіточок

Отримавши багато доброї енергетики від такої зустрічі в гостинному Центрі української культури та мистецтва ми перешли до книгарні «Є», де доторкнулися до творчості геніальних синів українського та шотландського народів – Тараса Шевченка і Роберта Бернза.
Поезія звучала українською, шотландською та англійською мовами в талановитому прочитанні Петра Кормила, Максима Стріхи, Ганни Дикої, Олени Бросаліної, Віталія Радчука, а також у блискучому співаному виконанні композитора, барда Ігоря Якубовського.
 

 

Фото Петро Коваль, Тетяна Гардашук

Текст та фото Валерій Фень 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *