Друзі Шотландії в Україні визначають напрями діяльності

Spread the love

Друзі Шотландії в Україні визначають напрями діяльності Шляхи активізації діяльності Української фундації «Друзі Шотландії» обговорені на засіданні правління цієї громадської організації, яке відбулося у конференц-залі Укрінюрколегії 20 серпня ц.р.

 

Шляхи активізації діяльності Української фундації «Друзі Шотландії» обговорені на засіданні правління цієї громадської організації, яке відбулося у конференц-залі Укрінюрколегії 20 серпня ц.р. 

Відкриваючи засідання, голова Волинського Братства, президент Укрінюрколегії Данило Курдельчук зазначив, що за ті кілька років, відколи існує фундація друзів Шотландії в Україні, як і, відповідно, друзів України у Шотландії (The Friends of Ukraine in Scotland) обидві сторони мають у своєму активі цілий ряд вагомих, взаємокорисних і плідних справ. Але сьогодні варто й необхідно вести мову про пожвавлення цієї діяльності, реалізації спільних цікавих проектів.

На думку голови правління фундації, Надзвичайного і Повноважного Посла України Володимира Василенка, немає необхідності гнатися за кількісним зростанням спільних заходів. Потрібні конкретні проекти і пропозиції, реальні зусилля, доведення задуманого до логічного завершення. Підтримуючи цей заклик, депутати Київської міської ради Олександр Бригинець та Василь Сінчук висловились за відродження побратимських зв΄язків Києва і Едінбурга. Автор наукових досліджень творчості видатних поетів України і Шотландії Тараса Шевченка і Роберта Бернса Володимир Мовчанюк запропонував провести у Шотландії заходи з відзначення 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря, як і ширше представити в Україні видатного сина Шотландії. Виконавчий директор МГО «Волинське братство» Валерій Фень виступив з пропозицією відкрити спільний сайт Української і Шотландської фундацій. Відомий підприємець Олег Качан висловився за системність і належне організаційне і фінансове забезпечення діяльності фундації.

Підтримавши висловлені пропозиції, один з керівників правління шотландської Фундації «Друзі України» Петро Кормило зазначив, що всі вони будуть реалізовані, якщо докласти відповідних зусиль з обох сторін і рухатися одним шляхом, в одному напрямі. «Де є бажання, там є і шлях», нагадав він популярний у Шотландії вислів.

Михайло Сорока, заступник голови Волинського Братства, заступник голови Укрінформу 

Світлини люб’язно надані подружжям Леслі та Петром Кормило

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *