Мандрівка Країною мрій

Spread the love

Щороку, вже традиційно, жінки клубу «Волинянка» відвідують етно-фестиваль «Країна мрій», – щоб себе показати та на інших подивитися. Як завжди, на Дніпровських схилах вирувало свято: лунали веселі народні мелодії, розучувалися традиційні танці, барвисте поле вишиванок тішило око й душу, – увесь простір заполонило море радості, бадьорості та піднесення!

Щороку, вже традиційно, жінки клубу «Волинянка» відвідують етно-фестиваль «Країна мрій», – щоб себе показати та на інших подивитися. Як завжди, на Дніпровських схилах вирувало свято: лунали веселі народні мелодії, розучувалися традиційні танці, барвисте поле вишиванок тішило око й душу, – увесь простір заполонило море радості, бадьорості та піднесення! Ми пройшлися алеєю майстрів: приміряли народні строї, милувалися старовинними сорочками, рушниками, глиняними виробами, авторськими доробками. Виступи кобзарів, вправні змагання й розваги козацького об’єднання «Спас» перенесли нас у далеке минуле, і перед очами немов би постала героїчна історія українського народу; а кримські татари, в свою чергу, познайомили нас зі своїм самобутнім мистецтвом.

Програма фестивалю була дуже насиченою і цікавою. Але за короткий час нашого гуляння вдалося побачити лише маленьку частку з того, що киянам та гостям столиці запропонували організатори. Особливо нам хотілося чогось новенького і свіженького! І таке ми побачили, зокрема, на Літературній сцені відбулися «Жіночі витребеньки», де популярні письменниці та поетеси пригощали смачним кулішем, приправленим дотепними жартами. Привернув нашу увагу й виступ Ореста Лютого (Антіна Мухарського), актора, шоумена, галериста, який презентував культурологічний проект «Лагідна украінізація» – гостру пародію на російський шансон. Знайомі мелодії із сатиричними текстами і блискуче виконання музикантів, незвичне поєднання інструментів (акордеон, туба, бандура та ін.) здивували і підняли настрій всім присутнім.

Найвищого градусу наші емоції досягли, коли на Великій сцені з’явився гурт «Мзавребі» із Тбілісі. Нас охопила хвиля пристрасних почуттів, ми поринули у вир грузинських настроїв, ритмів, голосів і вже не могли встояти на місці! Та справжнім подарунком для українців стало акапельне багатоголосне виконання пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», яку ми співали разом з грузинськими друзями. Здавалося, що ця безсмертна мелодія розлилася дніпровськими схилами і поринула далеко-далеко за обрій… Виконавці освідчувалися в любові до українців, дякували за теплий, гостинний прийом, скандували «Слава Україні!», у відповідь чули – «Грузії слава!». Їх довго не відпускали зі сцени, глядачі взялися за руки й відчули єднання душ та сердець.

На завершення другого фестивального дня господар «Країни мрій» і лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка співав старі хіти та свої нові пісні. У фіналі феєричним був виступ скрипаля-віртуоза, нашого земляка, який зараз живе у Канаді, Василя Попадюка. Під запальні мелодії коломийок збурилося все Співоче поле – і старі, й молоді кружляли у вихорі нестримних танців. Чудове, незабутнє свято продовжилося спільним переглядом футбольного матчу Євро-2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вікторія ВАЛЬКОВА

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *