Історія гурту “Волиняни”

Spread the love

Вокальний гурт "Волиняни" розпочав свою творчу діяльність 14 жовтня 2010року. Перший концерт відбувся у холі Палацу культури "Україна" в рамках ІІ Всеукраїнського фестивалю мистецтв "Обіймись, Україно!" Мабуть, сама Матінка Божа поблагословила нас у славне свято Покрови Пресвятої Богородиці, бо за півтора роки своєї діяльності гурт приймав участь у більше 20 концертах.

 

Вокальний гурт "Волиняни" розпочав свою творчу діяльність 14 жовтня 2010року. Перший концерт відбувся у холі Палацу культури "Україна" в рамках ІІ Всеукраїнського фестивалю мистецтв "Обіймись, Україно!" Мабуть, сама Матінка Божа поблагословила нас у славне свято Покрови Пресвятої Богородиці, бо за півтора роки своєї діяльності гурт приймав участь у більше 20 концертах. Це були Спілка письменників України і Національний музей літератури, Спілка жінок Шевченківського району м. Києва і село Хотянівка Вишгородського району, м.Ірпінь і м. Біла Церква, День перемоги і День Незалежності, освячення купола церкви с.Яблунівка Макарівського району і обряд колодки на Масляній у музеї Івана Гончара.

Напередодні Нового 2012 року в Національному музеї "Київська фортеця" на ниві Мистецької вітальні "Сила духу України" відбулися вечорниці Асоціації земляцтв регіонів нашої держави. Концертну програму розпочав колядками та щедрівками вокальний гурт "Волиняни", очолюваний співачкою, композитором і поетесою Ганною Маковською. Злагоджено, весело і натхненно, в яскравих національних костюмах, волиняни дарували присутнім в залі неперевершену насолоду зустрічі з народною піснею, а також підготували сюрприз… на слова Зої Ружин, музику Ганни Маковської прозвучала прем'єра пісні "Мироносиці" під гучні овації слухачів. Землячки-волинянки підтримували своїх артистів гучними аплодисментами, а часом і підспівували разом з ними.

Представники молодіжної організації "Пласт" принесли Різдвяний Благодатний вогонь із печери міста Віфлеєма, де Пресвята Богородиця народила Ісуса Христа. Всім присутнім на святі були роздані свічки, запалені від Благодатного вогню. Стіни залу Капоніру №2 були прикрашені високохудожніми гобеленами гобеленами на тему релігій світу майстрині по ткацтву з Польщі Барбари Гуланіцкої. Хотілось би відмітити рукотворне диво настінних Новорічних ялинок, що їх з любов'ю виготовляє Голова ВГО" Поступ жінок-мироносиць" Зоя Ружин. Зігрівав вогонь, який весело палахкотів в каміні ошатної зали з малахітовою підлогою та гарним акустичним куполом.Голоси артистів, слова промовців мали особливе забарвлення, характерне тільки для цього приміщення.

Слова щирої вдячності звучали на адресу директора Національного музею "Київська фортеця" В'ячеслава Кулініча та організатора свята Зої Ружин. Святкова атмосфера панувала впродовж усього вечора. Кожен поніс додому Благодатний вогонь, радість в серці від зустрічі з прекрасним і любов до України.

Текст Ганна Маковська

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *