Срібна Книга

Spread the love

 В Національній бібліотеці України для дітей (м.Київ, в.Баумана, 60, Актова зала)

23 березня 2012 року о 13:00

відбудеться свято-презентація «День народження Срібної Книги» – підсумкова зустріч мистецько-просвітницького творчого проекту для дітей «Срібна читацька Книга» та реєстрація Національного Рекорду України.

Учасники презентації – спортсмен Василь Вірастюк, художник та музикант Юрій Журавель, співачка Ілларія, художники Марися Рудська, Кость Лавро, Світлана Власова, письменники Оксана Кротюк, Сергій Гридін, Олександр Есаулов, казкотерапевт Катерина Єгорушкіна та інші митці різних жанрів.

 

 Свято-презентація проекту "Срібна читацька Книга"

В Національній бібліотеці України для дітей (м.Київ, в.Баумана, 60, Актова зала) 23 березня 2012 року о 13:00 відбудеться свято-презентація «День народження Срібної Книги» – підсумкова зустріч мистецько-просвітницького творчого проекту для дітей «Срібна читацька Книга» та реєстрація Національного Рекорду України.

Учасники презентації – спортсмен Василь Вірастюк, художник та музикант Юрій Журавель, співачка Ілларія, художники Марися Рудська, Кость Лавро, Світлана Власова, письменники Оксана Кротюк, Сергій Гридін, Олександр Есаулов, казкотерапевт Катерина Єгорушкіна та інші митці різних жанрів. Впродовж презентації у новаторському форматі даного проекту буде створено фінальну сторінку великоформатної рукотворної книги, яку майже 370 дітей та 60 дорослих створювали на творчих зустрічах, починаючи з жовтня 2011 року. Розмір книги, спосіб її виготовлення, кількість учасників-співавторів заявлено на присвоєння статусу Національного Рекорду України.

Автор та організатор проекту – дитяча письменниця Євгенія Пірог, керівник творчого об’єднання «Всі мрії», громадський діяч. Проект підтримано Національною бібліотекою України для дітей та низкою видавництв, зокрема «Зелений Пес», «Грані-Т», «Веселка», «Країна мрій». Частина заходів відбувалась у місті Львові за підтримки Благодійного марафону «Свято родинного Затишку від Андрія до Миколая» та різних просвітницьких установах Києва. Мета проекту: активізувати цікавість дітей до читання, сприяти розвитку творчого потенціалу дітей, допомогти обдарованим дітям у здійсненні перших творчих кроків, залучивши сучасних митців різних жанрів до творчого діалогу в процесі спільного створення унікальної великоформатної рукотворної книги

Завершальна зустріч 23 березня в інтерактивній формі презентуватиме досвід учасників для подальшого широкого застосування творчих надбань «Срібної Книги» у виховній та мистецькій роботі з дітьми і молоддю. Дана творча метода вже отримала усталену назву «срібна книга» і знаходить втілення та розповсюдження в проектах-послідовниках.

Віртуальні адреси проекту:
Сайт Національної бібліотеки України для дітей http://chl.kiev.ua,
Авторський сайт Євгенії Пірог «Всі мрії» http://vsimrii.in.ua,
Сторінки у соціальних мережах: Facebook http://www.facebook.com/groups/Mrii.SilverBook/
Вконтакте http://vkontakte.ru/club29643823

За додатковою інформацією звертатися:
Євгенія Пірог
(050) 727 7270, (044) 458 4237, автор, організатор проекту
Олена Кислова (068) 277 0153, (044) 443-2640 менеджер із зв’язків з громадськістю НБУ.

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *