Вишнів

Spread the love
 ПОДАРУНОК НА СВЯТО
 
 
Багата вишнівська земля на старовинні обряди і традиції українського народу. І все це завдяки людям, котрі з великою любовю бережуть і шанують їх. Аматорам сцени є в кого переймати старовинну пісню і обряд…
 
ПОДАРУНОК НА СВЯТО
 
 
Багата вишнівська земля на старовинні обряди і традиції українського народу. І все це завдяки людям, котрі з великою любовю бережуть і шанують їх. Аматорам сцени є в кого переймати старовинну пісню і обряд…
 

Ось і на Різдвяні свята, зібравшись у єдиний гурт, учасники фольклорного колективу «Доля», вокальна група «Вишневий цвіт» та учасники церковної недільної школи радували своїх земляків обрядовим дійством «… І прийдуть до тебе три празники в гості…», яке увібрало у cебе колядки, різдвяні та новорічні віншування, щедрівки. Розважали глядачів колядники, Дід Мороз зі Снігуркою, «Коза» та «Меланка», посівальники та щедрівники.

А найбільше милували око аматори сцени у нових українських національних костюмах!
Такий подарунок на Різдвяні свята зробила наша землячка, уродженка с. Вишнів, нині жителька Києва, Бідношей Галина Константинівна, старший інспектор Київської регіональної митниці, пристрасна активістка, член жіночого клубу «Волинянка», який діє при Волинському земляцтві МГО «Волинське братство».
Нас розділяють кілометри у відстані, але єдність з рідною землею не полишає її і в столиці. Вона у колі своєї сім’ї і родини cеред своїх земляків була частинкою того дійства.
Якими словами висловити свою вдячність нашій землячці за такий щедрий подарунок?..
Отож, аматори сцени висловлювали свою вдячність у пісні і слові, у гучних оплесках від глядачів і, звичайно, у квітах для головного спонсора. Галина Константинівна у день свята Різдва звернулася зі сцени з привітальними словами до своїх земляків і розповіла про саму ідею благодійного вчинку та зі словами вдячності до майстра пошиття костюмів, і до тих, хто сприяв втіленню її задуму. Вишнівцям є чому радіти. Це ті маленькі радості, які втілюються не "пишномовністю", а конкретними справами.
Галино Константинівно, прийміть найщиріші слова вдячності і побажання на добро у Різдвяні свята і на все життя від учасників аматорського мистецтва і мешканців нашого села.
 
Людмила Лонюк,
директор Вишнівського
сільського Будинку культури,
Любомльський район
 
 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *