Виставка квітів

Spread the love

28 серпня – День Успіння Пресвятої Богородиці або ж Третій Спас для наших волинянок був дуже насичений. Стало доброю традицією для нас – відвідування щорічної виставки квітів на Співочому полі у Печерському ландшафтному парку. Наші жінки люблять квіти. У «Волинянці» зібрано досить обємний альбом із світлинами з квіткових виставок. Обійти своєю увагою таку подію, як свято квітів-2011, ми не могли.

Відкрий свої почуття 

28 серпня – День Успіння Пресвятої Богородиці або ж Третій Спас для наших волинянок був дуже насичений.

Стало доброю традицією для нас – відвідування щорічної виставки квітів на Співочому полі у Печерському ландшафтному парку. Наші жінки люблять квіти. У «Волинянці» зібрано досить обємний альбом із світлинами з квіткових виставок. Обійти своєю увагою таку подію, як свято квітів-2011, ми не могли.

Неподалік від входу притягує до себе погляди інсталяція у вигляді цукерки «Raffaello». Незважаючи на вражаючий масштаб – 5280 білих хризантем, квіткова цукерка виглядає невагомою і вишуканою.

Серпнева виставка приурочена 20-ій річниці святкування дня Незалежності і проходить під гаслом «Процвітання тобі, Україно моя, рідна моя, єдина!»

У зеленій гущавині, обрамленій пишними кронами ще не зачеплених осінньою позолотою дерев, на оксамиті газонів наче розіслали українські килими і рушники, плахти і вишиванки – різноцвіття нашої землі заграло всіма кольорами веселки. Здивування і захоплення викликають живі полотна.

Прилетіли і принесли жовту і блакитну стрічки білосніжні голуб з голубкою на композиції «Святкова листівка».

Грає на бандурі козак Мамай, неподалік пасеться його кінь, а обабіч них стеляться два білесенькі вишиті пишними червоними квітами рушники.

На краю барвистого килима з соняшниками підноситься пишний коровай, прикрашений колосками і калиною.

Пливуть по Дніпру у квітучій лодії на велике свято легендарні засновники нашого міста: Кий, Щек, Хорив і їх сестра Либідь.

Мабуть для них на скатертині і височіє велетенський, вигадливо прикрашений торт, чекає пляшка шампанського, подарунок, пишний букет квітів і, звичайно, як же в Києві без них, відкрита коробка цукерок «Вечірній Київ». І вже не квіткові, а справжні живі голуби клюють зерно навкруг дідуха.

Квітнуть на широкому панно Герб і Прапор нашої держави. Росте дерево життя, міцним дубовим стовбуром спираючись об землю, розстелилась на його кроні карта України.

Рівненько прокладені 20 сходинок-орнаментів, як 20 років життя нашої держави. Східці ідуть вверх…

Такими ми побачили 9 районних композицій, такою багатогранною і барвистою бачать Україну квітникарі. Мабуть зайве нагадувати, що все зроблено із живих квітів: бегонії, агератуму, альтернатери, колеуса та ін.

Як же було не провести фотосесію серед такої досконалої роботи і краси!

Виставка ще працюватиме тиждень. Хто не побував на дніпровських схилах в ці дні – обов’язково подивіться. Можливо у вас виникнуть інші асоціації.

 

Автор тексту Ліна Гулюк

Фотографії та коллажі Жанни Шнуренко

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *