Свято духовності в Яблунівці

Spread the love

 Свято духовності в Яблунівці

5 червня 2011 в селі Яблунівка Макарівського району на Київщині відбулося освячення купола Української православної церкви Київського патріархату парафії Казанської Ікони Божої Матері. Церемонію освячення провів Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України, за участю духовенства району.

 Будівництво нового храму – завжди подія не лише для місцевої релігійної громади, а й для парафії вцілому. А в наш непростий нестабільний час, коли матеріальне цінується вище за духовне, коли нівелюються поняття Добра, Любові, Справедливості – це набуває особливого значення. З радістю і горем, з різними життєвими потребами, люди йшли і йдуть до церкви молитися Богу, вони вірять, що він їх почує, вислухає і допоможе. У храмі людина знаходить духовну опору, зміцнюється у вірі.

5 червня ц. р. в селі Яблунівка Макарівського району на Київщині відбулося освячення купола Української православної церкви Київського патріархату парафії Казанської Ікони Божої Матері. Церемонію освячення провів Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України, за участю духовенства району.

Зініціювала будівництво храму в селі сільський голова Катерина Іванівна Макій. За її сприяння та меценатської допомоги зведення відбувається швидкими темпами. На святі були присутні народний депутат України Володимир Миколайович Стретович, заступник голови Макарівської РДА Олександр Миколайович Гуменюк, заступник голови Макарівської районної ради Олег Миколайович Майстренко, громада села

У своєму слові Святійший Владика привітав жителів Яблунівки з освяченням, а також подякував сільському голові Катерині Іванівні за її праведні труди, та висловив сподівання, що найближчим часом храм буде добудовано та освячено й у ньому здійснюватимуться богослужіння на славу Божу. На завершення Святійший Патріарх нагородив меценатів будівництва Благословенними Патріаршими грамотами й побажав міцного здоров’я та Божого благословення на добрі справи.

Запам’яталися слова-звернення Владики про необхідність дотримання традицій і сповідування православної віри – віри наших батьків та прадідів, які супроводжував мелодійний дзвін і спів церковного хору.

Після чину освячення на честь цієї події відбулося свято для односельців. Заслужені артисти України Світлана Мирвода, Іван Красовский та Віктор Кавун виконали класичні і сучасні твори, пісні на музику Ганни Маковської. А ансамбль «Волиняни» МГО «Волинське братство», яким керує виконавиця, поет, композитор Ганна Маковська, подарував яблунівцям українські народні пісні і твір свого керівника «Україно, молитво моя». Нікого не залишив байдужим майстерний проникливий спів талановитої учасниці гурту, лауреата Всеукраїнських конкурсів і фестивалів Ганни Ярмолюк. Натхненні визначною подією, ще довго не розходилися місцеві мешканці. Збулася, нарешті, їхня заповітна мрія про власний храм у селі. Дай, Боже!

 

 

 

 

 

 

Фото Лідії Смаль

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *