Вистава “Зелений велосипед”

Spread the love

Членів МГО "Волинське братство" запрошують до перегляду вистави

«Зелений велосипед», котра відбудеться 28 травня (субота), початок о 19:00 у Київській академічній майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» (вул. Ярославів Вал, 14-б)

 

Зелений велосипед

Бажання нездійсненого

Театр «Мушля» існує у різних проявах і проектах, необмежений репертуаром чи географією. Основний орієнтир для цього колективу – не популярність віршів, над якими працюється, а їхня важливість тут і тепер, звучання конкретного тексту у просторі і часі, з великим вмістом власних рефлексій та субєктивного бачення літературного процесу. Але найважливішим залишається поезія, яка звучить.

Так, поруч з Рильським, Вінграновським, Симоненком, Тичиною і Бойчуком, з’явилися у репертуарі театру Тетяна Винник, Ольга Слоньовська, а тепер прийшов до публіки Володимир Вакулич. « …визначальним є емоційна безпосередність і версифікаційна простота, природність поетичного почуття і образу. Ця поетична мова не претендує на масштабність глобалізму, не прагне всеохопності, а призначена жити одну мить –– «поки падало яблуко». (Петро Селецький)

«Зелений велосипед» – вистава про «сьогодні» (і не тільки), яке суголосно прозвучало для автора віршів і «Мушлі» саме тепер. Постановка народилася у плетиві традицій:

  • інтеліґентської: ревізувати вчинене, відчуте, пережите;

  • християнської: як частина колекції гріхів;

  • української: любити, писати, згадувати і переживати дитинство до зрілості остаточної, але оманливої;

  • античної: сяйво світанків класики як нав’язлива ідея;

  • просвітницької: все, що створене щиросердно і українською, дає бій совковій і колоніальний темряві;

  • об’єднавчої: автор народився на Волині, вчився в Галичині, «вбирався в пір’я» на Єлисаветградщині, і «стриже купони» в столиці;

  • модерної: сприйняття всього, що було, є і буде, в контексті безперервного діалогу часів, культур і змістів.

Виконавці: кохана –– Олена Шостак, дружина –– Олена Пономаренко, любаска –– Ірина Бондаренко, ангел –– лауреат Міжнародних конкурсів, сопрано Ярослава Побережна, бандура –– Тарас Яницький, поет –– Сергій Архипчук (рідкісна нагода побачити режиссера в дії). Художник – Ніна Мурашкіна, балетмейстер –– Вячеслав Гуров.

Премєра відбулася 6 квітня о 19 год. у київському театрі «Сузір’я» (вул. Ярославів вал, 14 Г).

 

Довідки за телефоном: 067 717 77 99

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *