Толока в Пирогово 2010

Spread the love

Репортаж про толоку в Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогово".

Погода цього суботнього ранку була просто чудовою. Яскраво світило сонечко. З гарним настроєм всі ми з різних сторін Києва приїхали до Пирогово.

Найсміливіші наші братчики приїхали в музей, щоб попрацювати біля Волинського будиночку, а потім в дружньому колі поспілкуватися. Можемо сказати, що нам все вдалося зробити на славу.

Першими дійшли до місця призначення Василь, Стас та Тарас. Вони, як справжні козаки, зразу ж взялися за тяжку чоловічу працю.

Далі підійшла друга частина нашого загону. Погода вже різко змінилася. Небо затягнулося хмарами і почав накрапати дощик.

Та ми, не гаючи часу, взялися за двері та вікна, які потребували оновлення фарби. Анатолій почав знімати шар старої фарби з вхідних дверей. Світлана, Діма та Леся – готувати вікна.

Всі інші зайнялися подвір'ям. Там роботи було дуже багато – треба було обрізати гілля та зрізати поламані дерева. Спочатку дипломатично допомогли сусідам-чернігівчанам. У відповідь, по-сусідськи, нам допоміг пан Віктор Ткаченко, Голова асоціації земляцтв України та Чернігівського земляцтва.

Ще одне зусилля….

За допомогою супер інструменту – дерево лежить на землі.

Валерій з Тарасом коригують плани з доглядачкою будинку.

А хлопці все копають і копають.

Валентина Джумік займалася квітами перед входом. Ще з минулого року ми пам'ятаємо, що у неї це дуже добре виходило.

Наші сусіди – представники інших земляцтв, теж трудились на своїх подвір'ях. Фарбували, зрізали, копали і ламали дерева.

А у нас Наталя, Богдан та Василь, як справжні господарі, розчищали територію і позаду будинку.

Побачивши здалеку трактор, Валерій Фень швиденько спрямував його саме до нашого подвір'я та організовував погрузку зібраного гілля.

Тарас вирішив трохи попозувати на порозі хати.

Світлана і Оля, незважаючи на дощ, продовжували фарбувати вікно.

Валерій Фень, як виконавчий директор МГО "Волинське братство" приймав активну участь в конференції асоціації земляцтв України. На фото кореспондент газети чернігівчан бере у нього інтерв'ю.

Всі керівники асоціації земляцтв України, на чолі з Віктором Ткаченко, були в гарному настрої.

Валерій Фень обдумує перспективи розвитку нашого земляцтва. Ех, непросте ж це діло…

Спілкування членів асоціації земляцтв України проходило в теплій і невимушеній атмосфері. Керівники земляцтв: харківянка Світлана Рева, черкащанин Борис Пономаренко та хмельничанин Ігор Харченко уважно слухають старійшину земляцького руху закарпатця Миколу Бідзілю.

Дружнє фото на пам'ять членів асоціації земляцтв України.

Не втрачаючи часу, голова молодіжного крила Тарас Дівнич налагоджував зв'язки з представниками молоді інших земляцтв.

А ми накривали на стіл. Як же приємно, після роботи смачно поїсти. Тим більше, що у нас на столі були правдиві волинські страви: ковбаска та підкопчене сальце, які нам привезла з рідної землі Валентина Джумік. За що їй зразу була наша окрема подяка.

Лунали тости, тануло сало та банани на тарілках.

Як приємно спілкуватися в теплому колі друзів, не звертаючи увагу на дощ і холод!

Наступного року обов'язково приїдемо до Волинського будиночка на нову толоку. Приєднуйтесь до нас!!

В толоці брали участь:

Валерій Фень, Олеся Фень, Тарас Дівнич, Стас Гурак, Світлана Соколова, Олег Мітюхін, Діма Мітюхін, Оля Стешенко, Василь Намонюк, Ярослава Максимець, Валентина Джумік, Олександр Джумік, Анатолій Мельник, Наталя Мельник та Богдан Мельник

Текст: Валерій Фень, Світлана Соколова

Фото: Олег Мітюхін

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *