Засідання МГО

Spread the love

Фоторепортаж про засідання МГО "Волинське братство" у Науково-практичному медичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії

Радою МГО "Волинське братство" було прийняте рішення про проведення виїзного засідання в Науково-практичному медичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії 14 грудня 2009 року. Для цього ми зібралися о 16 годині в холі центру.

Від нашого земляцтва були присутні:

Курдельчук Данило Маркович – Президент Української іноземної юридичної колегії,
Шевчук Сергій Володимирович -Народний депутат України,
Василенко Володимир Андрійович – Надзвичайний і Повноважний Посол України,
Фень Валерій Васильович – виконавчий директор МГО "Волинське братство",
Бродовський Валентин Юрійович – Президент БФ "Збереження природи Волинського краю",
Шнуренко Жанна Василівна – Голова жіночого клубу "Волинянка",
Слободян Валентина Анатоліївна – член жіночого клубу "Волинянка",
Дівнич Тарас – голова Молодіжного крила МГО "Волинське братство",
Соколова Світлана – перший заступник голови Молодіжного крила МГО "Волинське братство",
Котлицька Ірина – член Молодіжного крила МГО "Волинське братство".

На порозі нас щирою посмішкою зустріла Данилко Людмила Миколаївна. Провела нас до приймальні директора кардіоцентру. Там нас чекав Ємець Ілля Миколайович – директор Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії, кардіохірург, доктор медичних наук та просто привітна і щира людина.

Все почалося з екскурсії на першому поверсі центру. Співробітники закладу обладнали невелику експозицію, яка складається з фотографій минулих часів, на яких можна побачити засновників лікарні та якою вона була раніше.

Людмила Миколаївна (на фотографії справа) захопливо розказувала про засновника лікарні, відомого мецената Миколая Артемійовича Терещенко. Ми дізналися багато цікавої та корисної інформації, зокрема, що лікарня має довгу і захопливу історію, адже заснована вона була понад століття назад, аж у 1904 році. І тільки завдяки таким самовідданим людям, які й зараз працюють там, вона збереглася до наших часів і виконує ті ж функції, що і раніше. Мало того, в центрі прекрасний ремонт, гарне обладнання, дуже професійний персонал та захоплені своєю роботою фахівці, які готові в будь-який момент прийти на допомогу своїм маленьким пацієнтам.

Трохи згодом до нас приєднався Жовнір Володимир Аполінарійович (на фото зліва) – головний лікар центру, який і продовжив розповідь про роботу свого закладу.

Нас провели коридорами центру, показали чисті, світлі палати.

Володимир Аполінарійович розказав нам, як працює центр.

Також нам показали реанімаційне відділення, де лежать маленькі пацієнти з хворобами серця.
Вразило, що майже на всіх стінах центру розміщені дитячі малюнки та фотографії діток, які були пацієнтами центру, а тепер здорові живуть далі на радість батькам та лікарям.

Валерій Васильович Фень передав в подарунок від МГО "Волинське братство" малюнки дітей з Волині, які надійшли на конкурс "Ми-Волиняни". "Ми хочемо, щоб ці малюнки принесли радість діткам, які зараз знаходяться на лікуванні в центрі" – сказав він.

Також подарували від імені МГО "Волинське братство" малюкам підгузники.

Далі, нас провели в конференц-зал, де Ілля Миколайович розповів про свої досягнення та проблеми центру.

Ілля Миколайович показав нам просто фантастичні речі – прямий зв'язок з конференц-залу з операційною, записи проведених операцій тощо.

Сергій Володимирович Шевчук відмітив, що Ілля Миколайович та його соратники роблять велику справу, яка рятує багато життів маленьких пацієнтів і пообіцяв сприяти діяльності центру, як народний депутат та просто громадянин України.

Данило Маркович Курдельчук розповів, що його поєднує з цим центром та особисто з Іллею Миколайовичем довга історія стосунків і він завжди допомагав і буде допомагати цим людям в силу своїх можливостей.

Результатом зустрічі став підписаний обома сторонами "Меморандум про співпрацю" між Міжнародним громадським об'єднанням "Волинське Братство" та Державною установою "Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України" . Текст меморандуму знаходиться тут.


Всі присутні поздоровили один одного з підписанням такого важливого документу.

Далі був невеликий концерт для всіх, хто знаходився в цей час в центрі. Ірина Котлицька заспівала гарних українських пісень. Чарівний спів молодої волинянки лунав, наче голос соловейка.

Зібралося чимало бажаючих послухати. Всі, наче заворожені, слухали ці прекрасні мелодії. Ірина майстерно виконувала українські народні пісні.

Насамкінець, нас пригостили смачною вечерею. Пролунали гарні слова на адресу співробітників центру.

Від імені МГО "Волинське братство" хочемо висловити подяку всім співробітникам Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії, а насамперед це:
Ємцю Іллі Миколайовичу – директору центру
Жовніру Володимиру Аполінарійовичу – головному лікарю центру,
Руденко Надії Миколаївні – заступнику директора по науковій роботі,
Данилко Людмилі Миколаївні – співробітнику центру.

 текст Світлана Соколова

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *