ЗАСІДАННЯ РАДИ МІЖНАРОДНОГО ГРОМАДСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «ВОЛИНСЬКЕ БРАТСТВО»

Spread the love

 

Іноді обставини складаються так, що спонукають до дій навіть в несприятливих умовах. Ось так і в нас. Мало того, що карантин, так ще й ремонт капітальний ніяк не завершиться… Ці причини ніби й втішали, що не можемо зустрітись разом навіть при великому бажанні.

Але ми, волиняни, законослухняні. Відкрили наш Статут, порахували і зрозуміли, що виходу не має. У жовтні виповнюється 5 років після останніх  звітно-виборчих зборів і в листопаді необхідно проводити вибори.

Тож розчистили ремонтні завали у нашій залі і 28 жовтня, дотримуючись вимог карантину,  провели засідання Ради з цього та інших питань.

Більшість членів Ради не бачились за період карантину, тому зустрічі були теплими і радісними.

 

Розмістившись по периметру зали, надали слово голові  МГО «Волинське братство» Сергію Шевчуку.

Привітавши усіх присутніх, засідання він розпочав з сумних нот. За період  між Радами, на жаль,   у вічність відійшли члени  Ради – Рутковська Вікторія Борисівна, Коваль Петро Миколайович та  наш волинський зять Гембарський Генадій Омелянович. Їх світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

Перед тим, як перейти до порядку денного, Сергій Володимирович привітав почесного члена Ради,  режисера-кінодокументаліста Михайла Ткачука з  отриманням нагороди Гран-прі Міжнародного літературно-мистецького багаторівневого конкурсу імені де Рішельє 2021 року у номінації «Кіно».

Крім того, на нашому зібранні випала нагода заступнику голови МГО, голові Київської спілки журналістів Михайлу Михайловичу Сороці вручити нагороду журналісту, фотокореспонденту Лук’янчуку Георгію Григоровичу.  До Дня Незалежності за внесок у державотворення та розвиток української журналістики Спілка нагородила його медаллю «За гідність і патріотизм».

А ще ми привітали присутніх ювілярів 2021 року Валентину Слободян та Миколу Новосада, вручивши їм книгу художника Романа Петрука з його власним автографом.

З позитивним настроєм члени Ради взялися за розгляд основного питання – проведення звітно-виборчої кампанії. Заслухавши інформацію голови Сергія Шевчука та отримавши проект Рішення Ради одноголосно було вирішено:

  • звітно-виборчі Загальні Збори провести в листопаді 2021 року;
  • враховуючи особливі умови, пов’язані з епідемією коронавірусу, Збори організації провести в он-лайн-режимі шляхом опитування членів МГО;
  • Голові МГО «Волинське братство» підготувати письмовий звіт про проведену роботу за звітний період та опублікувати його на сайті об’єднання.

Для забезпечення організації та легітимності Зборів призначили секретаря та членів мандатної і лічильної комісій.

Члени МГО «Волинське братство» у визначені Рішенням терміни мають ознайомитися зі звітом Голови  про діяльність об’єднання за звітний період та висловитись щодо  оцінки роботи, а  також  надати пропозиції щодо  кандидатур на посаду Голови об’єднання.

Під час обговорення проекту Рішення Рада використала право внести свою кандидатуру на посаду голови. Микола Новосад, Валентина Слободян та Олександр Матвійчук внесли пропозицію вибрати Сергія Шевчука на другий термін. Члени Ради одноголосно підтримали цю пропозицію, одночасно залишивши можливість членам об’єднання вносити свої  кандидатури.

Таким чином, Рада узгодила всі питання, які забезпечать проведення звітно-виборчих Загальних Зборів.

 

Наступну інформацію Сергія Шевчука та Валентини Слободян про поточні господарські питання в зв’язку з ремонтними роботами в офісі земляцтва прийняли до відому.

 

Останнім було питання про зміни у складі Ради МГО “Волинське братство». Замість членів Ради, які вибули, до  Ради ввйшли:

 

Віктор Карпов – декан   Факультету архітектури, будівництва і дизайну Київського авіаційного університету, доктор історичних наук.

 

Світлана Мирвода – бандуристка, співачка., Народна артистка України, старший викладач кафедри менеджменту організацій Університету «Україна».

 

 

Роман Петрук – художник, Заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри монументально-декоративного і сакрального мистецтва Київської  державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

З чим ми їх щиро вітаємо!

Тож проводимо Збори, чекаємо закінчення ремонту, а ще більше і з великою надією – кінця цієї світової біди – коронавірусу.

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *