НА ВОЛИНІ ВІДКРИЛИ ЄДИНИЙ В УКРАЇНІ ПАРК З ВІЧНОЗЕЛЕНИМИ СКУЛЬПТУРАМИ

Spread the love

 

23 вересня у Володимирі-Волинському реалізували громадський проєкт “Парк інтелектуального відпочинку “Легенда Володимира”, у рамках якого команда «Topiar.net» встановила дев’ять вічнозелених скульптур-топіарів у сквері поблизу історичного музею ім. О. Дверницького.

За інформацією сайту «Суспільне» автор ідеї та проєкту – фахівець музею Олександр Стемковський.

З його слів, для встановлення скульптур висотою до двох метрів кожна розробили спеціальні 3D-макети з використанням тривимірної комп’ютерної графіки.

“Це поки що єдиний в Україні парк топіарів. Є по декілька фігур в парках у Львові, Києві, але такий парк – тільки в нас. Називаємо “Парк інтелектуального відпочинку”, оскільки людина, крім того, що може погуляти та сфотографуватися, також фігури певним чином змушують пороздумувати над історіями та легендами міста Володимира”, – розповів автор ідеї.

Серед скульптур – фігури охоронця музею у латах, монаха капуцина з вороном, дівчини-княжної, закоханої пари з серцем, музикантів Володимирського колегіуму, колекціонера з дружиною на прогулянці, змієборця Юрія на коні та зі змієм, молодої княжни та вартового міста із сурмою.

“Кожна фігура розповідає історію чи легенду міста. Така в мене була ідея: зробити щось таке, чого в місті немає”, – додав Олександр Стемковський.

Монах-капуцин з вороном.

 


Юрій змієборець на коні та зі змієм

Охоронець музею


Дівчина-Княжна

Закохана пара з серцем


Вартовий міста з сурмою


Музична капела музикантів Володимирського колегіуму

 

Лариса Літвицька

Фото: Олександр Стемковський

Джерело: «Суспільне»

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *