“СВЯТИЙ МИКОЛАЙ, НАШИХ БІЙЦІВ ПРИВІТАЙ!”

Spread the love

 

Ось і зима надворі, грудень. Яка вона буде – хто його знає, але точно це не літо. В країні напруга – карантинна, політична, економічна.

Значна частина людей пригнічена, розчарована, живе своїми життєвими проблемами. І вже для багатьох десь так далеко сприймається, що у нас ще війна…

Так, зараз тимчасове ніби затишшя і наші захисники знаходяться там – хто в казармах, хто в хатах залишених, хто в бліндажах. Без рідних, без тепла і ванни, без смачної їжі. Що буде, як розчаруються вони? Про це мало хто думає.

А на “порозі” День Святого Миколая, Новий рік, Різдво.

Свята, які наші захисники не зможуть відсвяткувати у  колі рідних та друзів.  

Тому, хоч маленьке, а подаруємо їм свято! Три роки поспіль  Міжнародне громадське об»єднання «Волинське братство» ініціювало і проводило акцію “СВЯТИЙ МИКОЛАЙ, НАШИХ БІЙЦІВ ПРИВІТАЙ!”

Наш волинянин з Ківерець, учасних бойових дій і волонтер Юрій Кулачек зі своїм екіпажем щомісячно їздить на передову і обов”язково крім інших, навідується до волинян.

Волонтерський екіпаж Виторио Шумахер, Юрій Кулачек, Андрій Бодейчук.

Тому, не зважаючи на жодні причини, особливо карантинні, наша київська волинська громада вчетверте організувала збір подарунків до дня Святого Миколая.

Звичайно, що цього року ми не змогли зібратись всі разом. Але онлайн, так онлайн! Організували! Хто приніс подарунки сам, чиї привезли, хто не зміг приїхати чи хворів – перерахували кошти. І, головне, ми пересвідчились, що ми – волиняни дружні, згуртовані, дієві і  не байдужі.

Тож раз ми ініціювали, то й нам втілювати. За підтримки голови Ради Сергія Шевчука та членів Ради,  МГО «Волинське братство» виділило кошти на придбання смаколиків, засобів гігієни та ін.

Фінансову допомогу надали також: Рєпа Антоніна, Лілія Ашихміна, Галина Бідношей, Лариса Грінченко.

Дружина нашого члена Ради Петра Коваля, який кожного року брав активну участь у цій акції, але у травні цього року він відійшов в інші світи, пані Наталя перерахувала  2000 тис. гривень на подарунки нашим захисникам. Подяка пані Наталі і світла пам»ять Петру Миколайовичу.

Від сім»ї Галини Оксюк на фронт повезли  лінолеум, подарунки, домашню випічку, предмети одягу.

Жанна Шнуренко вив»язала 22 килимки для транспортних засобів і інших побутових потреб.

Активно долучились до святкової акції члени нашого волинського земляцтва і жіночого Клубу «Волинянка» Валентина Слободян, Валентина Бабаніна,  Надія та Петро Задереї, Неля Савицька, Наталя та Валерій Андрієнки і їх подруга пані Оксана, Мирослава Корнєєва, Лідія Скрипка, Даніна Шурхал, Зоя Сиротюк.

 
Валентина Слободян                                             Петро Задерей

 

 Даніна Шурхал                                                      Зоя Сиротюк

Мирослава Корнєєва та Лідія Скрипка

Окрема подяка нашому волинському зятю, Бідношею Валерію, який купував, приймав, сортував і пакував подарунки.

У своєму зверненні ми також просили наших друзів і всіх бажаючих підтримати нашу акцію. Тож від усіх київських волинян хочемо подякувати Лесі Діденко,    Оксані Собко та Тетяні Собко  за смаколики та речі для наших захисників.

А ще однокурсниці Галини Бідношей  Лесі Сергі та однокурсниці Жанни Шнуренко Валентині Лащенко, яка принесла подарунки від себе і своїх колег з гідрометслужби України.

Підтримали нас і учасниці волонтерської групи «Бойові швачки» Львова Г. Л., Іванова В.І., Земська Л.О., Приходько Ю.А., Приходько Т.М., Шевченко Л. М.

Приєдналась до святкового заходу Суспільна служба України  – керівник організації Баннікова Людмила (жіночий Клуб «Волинянка»), Струк Неоніла  (директор   видавництва «Світ успіху»), пані Шевченко, Савченко В.Є, Макавеєва Л.І. Баннікова Людмила, зокрема, організувала на фронт лінолеум, шпалери та цв»яхи, а голова Суспільної служби м. Києва  Пронюк Тетяна –  ковдри, плед, постільну білизну.

Дякуємо також  за подарунки Надії Песик, Кудіній Ользі та Хвої Вікторії.

Фото на згадку

 

«Вже вкотре випроводжають наш екіпаж в дорогу мої земляки – міжнародне громадське об»єднання «Волинське Братство». Вдячні вам, друзі, за десятки подарункових наборів для наших ЗАХИСНИКІВ (ледве Шумахер все впихнув у свій геть не маленький джип)» – так написав у Фейсбуці перед самим від»їздом Юрій Кулачек.

 

Низький уклін вам, наші НЕБАЙДУЖІ волиняни, друзі,

 за допомогу та підтримку ФРОНТУ!!!

 

Святий Миколай до наших бійців завітай!

 

*    *   *

Післямова

Можливо когось пропустили чи забули згадати з об»єктивних причин – відгукніться. Ми вибачаємося і додамо до нашої розповіді.  

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *