ЮВІЛЯРИ 2020 РОКУ: МИКОЛА ЯРМОЛЮК

Spread the love

 

Волинська земля багата на визначні  особистості.  Михайло Сорока не так давно видав чудову книгу ”Президенти та дипломати Волинського краю”.

Особливий характер волинян, їх розсудливість, зваженість, мудрість на тлі глибоко вкоріненої любові до рідного краю служать добрим життєвим путівником.

Сьогодні Міжнародне громадське об”єднання ”Волинське братство” вітає з 65-річчям  нашого товариша, дипломата, перекладача, педагога

 

Миколу Олександровича

ЯРМОЛЮКА.

 

Народився майбутній дипломат у княжому місті Володимир-Волинський, там же здобув освіту у СШ №4 (нині – гімназія ім. О. Цинкаловського). В Університеті м. Львова не лише здобув диплом у сфері  міжнародних відносин, але й самотужки вивчив декілька східнослов’янських мов. Як же це пригодилось фахівцю -міжнароднику! Скільком українським президентам та міністрам він допомагав перекладом під час переговорів!

Дипломатична кар’єра розпочиналась і завершувалась в Міністерстві закордонних справ України .  А поміж цим – робота в посольствах України в Болгарії, Північній Македонії, Польщі та інших державах.

Скільки організованих заходів – офіційних та неформальних в доробку пана Миколи, скільки важливої аналітики прислужилось українським інтересам – відомо лише ювіляру. А ми знаємо – що всі вони  на користь України.

Треба було проявляти особливий хист та віру щоб завершувати успішні проєкти, не дивлячись на протидію. Не обходилось без провокацій як, наприклад, у м. Холмі 21-го січня 2018 року. На урочистостях відзначення 100-річчя незалежності УНР хтось виставив дівчину з надписом ”Львів є польським, а Донбас – російським”. Як на це реагувати публічно? З честю! Це і було притаманно нашому товаришеві.

А щоб взаєморозуміння між сусідніми народами було повнішим Микола Ярмолюк  став співавтором підручників польської мови для 7-го та 8-го класів. Вони поширені по усіх школах України, де зацікавились вивченням польської. Презентація підручників відбулась і у рідному місті Володимир-Волинському, в педагогічному коледжі ім. А. Кримського.

Скільком трударям-українцям, які подались до Польщі, він став у пригоді!

Професійні успіхи ювіляра гармонують  з його особистісними рисами. Щирий, добрий, ерудований, вимогливий, замріяний – одним словом – ВОЛИНЯНИН.

Наші щирі вітання та сердечні побажання добра і здоров’я!

Не будемо обмежувати Ваш  продуктивний вік традиційним польським зиченням: ”СТО ЛЯТ!”, чекаємо на нові звершення.

 

Сергій ШЕВЧУК,

голова

Міжнародного громадського об”єднання

”Волинське братство”

 

*      *      * 

 

Сьогодні у ювілейний День народження шановного пана Миколу Ярмолюка за самовіддану і бездоганну працю на дипломатичній ниві нагородили Відзнакою Міністерсттва закордонних справ України «За сумлінну службу».

Міжнародне громадське об”єднання “Волинське братство” щиро вітає з заслуженою нагородою  і бажає Вам, пане Миколо, нових звершень на Вашому життєвому і професійному шляху!

 

 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *