Волинські пісні та поезія Лесі Українки у Клубі вихідного дня.

Spread the love

alt

“І МРІЯЛИСЬ МЕНІ РОСИСТІ ЛУКИ ВОЛИНІ РІДНОЇ…”

                                                                           Леся Українка

Вже понад десятиріччя  провідні фахівці  Київського музею літератури проводять зібрання Клубу вихідного дня для людей віку, які люблять і шанують майстрів слова.

Ось і у цю суботу, перший день лютого в ошатній залі музею зібрались, щоб вкотре згадати і вшанувати геніальну Лесю Українку. Запросили і нас, її земляків-волинян з Міжнародного громадського об”єднання “Волинське братство” та Клубу “Волинянка”.

    alt   

alt

Зліва направо: Галина Оксюк, Неллі Просяник, Олена Лобчук 

Темою цієї зустрічі були волинські пісні та поезія Лесі Українки.

У вступному слові заступник директора з науково-освітньої роботи Сеннікова Раїса Павлівна інформувала присутніх, що в Україні стартував марафон з підготовки до 150-річчя з дня народження Лесі Українки. І саме ця зустріч розпочинає серію цьогорічних заходів національного    музею літератури, присвячених цій даті.

alt

Раїса Павлівна ознайомила також з новинками книговидавництва Лесиної творчості і біографічними матеріалами, які передала її родина через Миколу Жулинського в незалежну Україну.

alt   alt

alt   alt

alt

Надзвичайно зворушливо розповіла актриса Центру Курбаса Галина Стефанова про свої юнацькі спогади щодо святкування сторічного ювілею Лесі Українки. Адже саме вона виборола  право зіграти роль цієї видатної жінки. Відомий майстер художнього слова зачарувала присутніх талановитим читанням поезій і особистих листів-роздумів неперевершеної Лесі.

alt

Улюблені Лесині поезії та свої посвяти прочитала також  поетеса-аматор, постійна учасниця зустрічей у Клубі  Любов Довженко.

Та окрасою заходу став виступ ансамблю “Волиняни” Міжнародного громадського об”єднання “Волинське братство” з волинськими піснями.

alt

alt

Особливо вразило виконання Ларисою Грінченко та Лілією Ашихміною пісні, записаної  Лесею Українкою від своєї помічниці понад століття тому.

alt

І дуже приємну і теплу “крапку” на завершення цієї зустрічі поставила директорка музею Галина Сорока. Особливу подяку вона висловила аматоському співочому колективу “Волиняни”! Якими теплими і щирими словами вона розповіла про цей колектив, про талановиту Ганну Маковську, авторку слів і музики кращих її пісень про улюблену серцю Волинь і славних земляків!

alt

alt

І, звичайно, там де волиняни – там і пісня “Волинь моя” Степана Кривенького, яку завжди співають усі присутні.

alt

Галина Оксюк

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *