РІЗДВЯНА ПОДОРОЖ НАШОЇ ГАЛИНИ НА ВОЛИНЬ

Spread the love
alt

Щасливі всі ті, хто має можливість святкувати

Коляду та Різдво Христове з родинами!

Не всім випадає таке щастя… Бо одні живуть

у різних краях, інші  вже чи ще не мають родин,

а є й такі, що не спілкуються. 

 

Галина та Валерій Бідношеї відносяться до тих щасливчиків, які Різдво святкують з родиною, не зважаючи на те, що живуть від неї аж за 500 км.  І цим керує Галина. Вона не тільки міцною “пуповиною” зв”язана зі своєю малою Батьківщиною, а ще й береже все батьківське, волинське: і звичаї, і старожитності збирає, і пісні побутові та весільні, і строїв волинських дотримується, і вишиває, і старовинним ткацтвом цікавиться. І це тільки невеличкий перелік її захоплень.

А ще Галина милосердна, доброзичлива і людяна. Ось і цього року вона не тільки зі своєю родиною святкувала Різдво, а  ще й до своїх земляків, якими опікується наше волинське земляцтво, завітала і з празниками привітала, звичайно, разом з Валерієм. Така собі маленька Різдвяна подорож на Волині, про яку нам сама Галина розповіла у Фейсбуці.

То ж, поїхали!                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Жанна Шнуренко:

Наша дружня волинська родина на Коляду.

alt

Перший день Різдва виявився плідним на поїздки.

alt

alt

На  фото сім’я Махонюків з Овадного. З шести чоловік їх залишилось троє. Світлана, Анатолій, Галина відійшли у інші світи. Але ми їх добре пам’ятаємо за поезію, за вишиті рушники. І завжди будемо пам’ятати. Люда з батьками гостинно нас зустріли. Я заспівала їм колядку “Ой підемо, пане-брате”. За мою коляду вручили мені смачнющі волинські солодощі. Ми довго спілкувались. Багато згадали. Поділились новинами. Посварили владу. Посмакували ялинкою з пряників. Завжди радує очі їхня колекція слоників. Там є інаш, синенький, привезений з Німеччини.

alt   alt

А також сфотографувалась біля ялинки, прикрашеної Галиними ангеликами.

alt

До цих пір не віриться, що ні її, ні Анатолія, ні Світлани немає… Але є пам,ять.

Ой, забула написати. Людмилі вручили цілий кульок книжок, які передало МГО “Волинське братство”.

* * *

Наші подорожі продовжуються… Приїхали з Овадного до мами. Аж тут завітав мій друг дитинства, Василь Пасаман, який мешкає в Володимирі-Волинському і з яким ми давно не бачились. Потім забрали Оксанку і поїхали в Хворостів до Михальських. Замучили Валю, бо таки довгенько там погостювали. Потім до нас приєднались Валині родичі з Швейцарії (з Нововолинська). Ми всі разом заколядували декілька колядок.

alt   alt

З Овадного Валі передали вирізку з газети “Волинь нова” зістаттею про неї. Привезли гостинці з Києва: український хліб і батон. Їх дуже полюбляють на Волині. Тому ми, їдучи на Волинь, закупляємо з десять булок українського хліба і батона.

Розповіли пані Тетяні, Ані, Валі Михальським київські новини, новини з МГО “Волинське братство”. Волинянам з Швейцарії розповіла про традиційні волинські строї і вишивку. Поспілкувались про волонтерську допомогу учасникамАТО.

Валя передає великий привіт і вітання з Різдвом Христовим всім київським волинянам. Нагадаю, Валентина Михальська-член МГО “Волинське братство” і жіночого клубу “Волинянка”, що при МГО.

Попрощались з Михальськими і пішли колядувати до їх сусідів, наших друзів-сім”ї Тарасюків. Шкода, що не маємо можливості частіше зустрічатись з хорошими людьми…

Думаєте, що ми вже поїхали додому? Є, ні. Бо був ще Вишнівський клуб. Бо і там є наші друзі: подружжя Лонюків. Молодь ще тільки сходилась на танці. Тому нам вдалося біля години поспілкуватися: послухати сільські новини, уточнити, в яких водоймах і на що клює риба, згадали молоді роки і ще багато чого. Отож, все, ба, навіть більше того, що було нами заплановано на перший день Різдва, ми виконали!!!! Всім веселого Різдва!

                                                                                                                              Розповідь та фото Галини Бідношей

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *