«ШЕВЧЕНКО: ПОЕЗІЯ ТА РЕВОЛЮЦІЯ»

Spread the love

9 березня 2016 року в Українському домі відбудеться дискусійне ток-шоу та концерт за участю народних артистів та зірок шоу- бізнесу, присвячені 202-річчю від дня народження Тараса Шевченка та 170-річчю написання «Заповіту». Чому збуваються пророцтва Тараса Шевченка? 

 

Яких уроків так і не вивчила українська нація за майже два століття? Ці та інші питання під час Всеукраїнського відкритого уроку «Шевченко: поезія і революція» обговорять громадські та політичні діячі, літературознавці і студенти.

Час проведення заходу: 13.30 – 14.15.

У дискусії візьмуть участь:

Богдан Тихолоз – літературознавець (Львівський університет імені І.Франка);

Юрій Макаров – письменник, журналіст, автор фільмів про Тараса Шевченка;

Дмитро Лазуткін – поет, автор віршів, присвячених Майдану;

Микола Жулинський – доктор філологічних наук, академік, директор Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка;

Віталій Скоцик – доктор економічних наук, лідер Аграрної партії України.

Паралельно у фойє проходитиме виставка молодіжної творчості «Мій Шевченко». О 14.35 розпочнеться концертна програма українських артистів з піснями на вірші Тараса Шевченка.

Виступатимуть: народна артистка України Марія Бурмака, народний артист України Анатолій Паламаренко у супроводі DJ KeY, гурт «ТАРУТА» та гурт «ТАРТАК».

Також гостям буде представлено фільм «Шевченко і Майдан» та телевізійне включення «Шевченко єднає» з Сєверодонецьку, Чернівців та Одеси.

Організатори: ДП «Український дім», Міжнародний Фонд культурного співробітництва. За підтримки Аграрної партії України. Ідеолог заходу – Влада Литовченко. Режисер-постановник – Тарас Грималюк. Модератор – Євген Нищук. 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *