18 червня 2024 року перестало битися серце Задерея Петра Васильовича

Spread the love

Міжнародне громадське об”єднання «Волинське братство» висловлює глибоке співчуття члену «Волинського братства» та жІночого Клубу “Волинянка”  Задерей Надії Миколаївні та її родині з приводу непоправної втрати – передчасної смерті чоловіка, тата і дідуся.

Петро Васильович Задерей  – український математик, доктор фізико-математичних наук, професор народився 3 березня 1948 року в селі Свійчі́в на Волині.

Закінчив фізико-математичний факультет Луцького державного педінституту імені Лесі Українки. Свій професійний шлях розпочав вчителем математики. В 1972—1975 рр. викладав у Луцькому педагогічному інституті. В 1978—1993 рр. — працював в Інституті математики НАНУ у Києві. Від 1993 р. був провідним науковим співробітником, а від 1996 — завідувачем кафедри вищої математики Київського національного університету технологій та дизайну. З 2013 року – професор кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей ФМФ КПІ.

Задерей Петро Васильович був активним учасником, членом ради Міжнародного громадського об’єднання «Волинське братство».  Висока професійність, відданість своїй родині, любов до України і рідної Волині, скромність, доброта, чуйність, бажання допомагати викликали у волинян почуття поваги та пошани до Петра Васильовича.

Слова не втішать, коли серце плаче. Але нехай добра і тепла згадка про достойну людину живе у душах тих, хто її знав.

Хай  Петро Васильович спочиває з миром.

Світла йому пам”ять.                    .

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *