ІСТОРІЯ КОНФЛІКТУ. ДИСКУСІЯ: ЗАПРОШЕННЯ

Spread the love

 

alt

 

Шановні волиняни та читачі нашого сайту!

Новообраний Президент України Володимир Зеленський під час свого першого закордонного візиту до Брюсселя мав, окрім інших важливих, зустріч із Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою,яка відбулась в посольстві Польщі.

Вітаючи такі кроки керівників двох сусідніх держав, які можна було б назвати символічними щодо пріоритетів зовнішніх стосунків, ми щиро сподіваємось на активізацію добросусідських, взаємовигідних відносин на державному рівні.

Трьохрічна перерва у перемовинах керівників Урядів України та Польщі не сприяла використанню усіх потенційних можливостей господарсько-економічної співпраці. В противагу цьому органи місцевого самоврядування, господарюючі суб’єкти та прості громадяни на свій власний розсуд заповнюють управлінський урядовий вакуум. І досить успішно, можливо – найуспішніше серед країн Центрально – Східної Європи.

Розуміємо, що одним із складних питань міждержавного діалогу може стати історія  конфлікту українського та польського населення на теренах Волині і Галичини під час Другої Світової війни, а також в перед- і післявоєнний період. Згодні з польськими дослідниками, що запорукою справедливого, поступового та успішного вирішення головних історичних суперечностей може слугувати лише правда.

Тому запчатковуємо відкриту дискусію на цю тему. Першим надаємо слово польській стороні, зокрема статті Лукаша Адамського, надрукованій в одному із російських журналів та пізніше поширеній в мережі Інтернет.

Наступне – відгук на статтю за авторством голови МГО “Волинське братство” Сергія Шевчука.

Запрошуємо небайдужих до спілкування.

Дякуємо, що Ви з нами.

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *