Волинські колядники в програмі «НАДВЕЧІР’Я»

Spread the love

Волинські колядники в програмі «НАДВЕЧІР’Я» на Першому Національному каналі УТ

8 січня 2015 року о 14. 10 год.

З щедрою колядою, теплими різдвяними і новорічними віншуваннями приїхав до столиці хор ветеранів «Осіннє золото» з смт. Локачі, що на Волині, на чолі з нашим давнім добрим другом, талановитим хормейстером і фольклористом, Ярославом Васильовичем Матульком.

 

Це вже третій виступ наших земляків у передачі «Надвечір’я». Вони приїхали власним коштом автобусом священика місцевої парафії, який сам був за рулем, за що йому щира дяка.
Півтора року пройшло з останньої зустрічі на телебаченні жінок клубу «Волинянка» з колективом. А скільки подій – сумних і радісних відбулося за цей час – вистачило б на багато років!
Лише за кілька місяців хористи дали десятки концертів у селах і районах області. А найголовніше, вони регулярно виступають перед ветеранами, пенсіонерами, у госпіталях і лікарнях перед військовими, пораненими у зоні АТО, у санаторії «Лісова пісня», де вони лікуються і оздоровлюються, надають їм матеріальну допомогу.

Цього разу волиняни привезли різдвяно – новорічну програму з колядками, щедрівками, грою «Коза», вертепним дійством. Захоплення викликали колядки, записані художнім керівником хору Ярославом Матульком у селах Волині. Зворушливо і тривожно прозвучала повстанська колядка, яка, на жаль, і сьогодні залишається актуальною, бо там є такі слова: «Сумний святий вечір в сорок сьомім році. По всій нашій Україні плач на кожнім кроці. Мати гірко плаче, а діти питають: – Мамо, мамо, де наш тато, чом не вечеряють?».

Від киян привітали земляків Вікторія Рутковська (клуб «Волинянка») і Тетяна Малюшицька (хор «Оболонь») експромтом на мелодію улюбленої пісні «Гей, соколи!» і подарували книжки волинських видавництв:

Ми прийшли на ваш концерт
Земляків вітати
І від щирої душі хочем побажати:
Щоб були ви такі чисті,
Як святки наші пречисті,
Щоб були ви такі красні,
Як сонечко наше ясне.
Що були такі величні,
Як вкраїнський хліб пшеничний!
Здоровенькі щоб були
І в достатку всі жили!

Гей, гей, волиняни,
Колядують вам кияни!
Лине пісня понад краєм
І весь світ хай звеселяє!
Гей, гей, волиняни,
Колядують вам кияни!
Многа літ вам дай же, Боже,
Щоб у вас було все гоже!
Скоро прийде Перемога
Та й до нашого порога!
З Новим роком! Святим Різдвом
Усіх вітаєм!
Миру, злагоди бажаєм!

А на прохання ведучої програми Тамари Володимирівни Щербатюк у фіналі хористи заспівали пісню «Волинь моя» Степана Кривенького, підхоплену всіма присутніми, яка вважається своєрідним гімном
Волині.

Дорогі краяни!
Обов’язково подивіться передачу і послухайте різдвяні співи наших земляків у четвер, 8-го січня 2015 року, у програмі «Надвечір’я» на Першому національному каналі УТ о 14 год 10 хв. А хто сьогодні далеко від дому, полиньте думками на рідну Волинь, згадайте свою землю, батьків, своїх друзів і
вчителів.

Старий рік утікає,
Новий наступає!
Слава Україні! Слава Волині!
Христос ся рождає!

Ольга РУТКОВСЬКА


 


 


 


 

Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *